Dnevne novice - 22.11.2018
Objavljeno: 22. 11. 2018

SLOVENIJA

Skupina Krka v devetih mesecih z desetodstotno rastjo dobička

Skupina Krka je v prvih devetih mesecih prodala za 972 milijonov evrov izdelkov in storitev, kar je štiri odstotke več kot v enakem obdobju lani. To je bila največja devetmesečna prodaja doslej, so sporočili iz Krke. Kar 93 odstotkov prihodkov je Krka v prvih devetih mesecih dosegla na tujih trgih. Med temi je bila z nekaj manj kot tretjinskim deležem največja prodajna regija vzhodna Evropa. Tam se je prodaja povečala za šest odstotkov. V Rusiji, ki je Krkin največji posamični trg, je bila rast dvoodstotna. Prodaja na slovenskem trgu ima v skupni prodaji skupine Krka sedemodstotni delež, kar vrednostno pomeni okoli 70 milijonov evrov oz. tri odstotke več kot pred letom. Čisti dobiček skupine Krka je v devetih mesecih dosegel 121 milijonov evrov in bil tako za 10 odstotkov višji kot pred letom.
Vir: STA

Pred vlado danes predlog zakona o izvrševanju proračuna

Vlada ima danes na dnevnem redu predlog novele zakona o izvrševanju proračuna, ki odgovarja na dodatne obveznosti, ki jih je za leto 2019 prevzela država. Koalicijske stranke so se o njem usklajevale v soboto, ko je ostalo odprto vprašanje glede letnega dodatka za upokojence, ali je predlog finančnega ministra zadovoljiv za vse, pa bo znano danes.
Vir: STA

MEDNARODNI TRGI

Bruselj zaradi neustreznega proračuna za ukrepanje proti Italiji

Evropska komisija je danes v Bruslju potrdila negativno oceno italijanskega proračunskega načrta in ocenila, da je utemeljena sprožitev postopka proti državi zaradi prekomernega dolga, ki v skrajnem primeru predvideva finančno kazen. V Bruslju svarijo pred tveganjem, da Italija kot mesečnica koraka v nestabilnost.
Vir: STA

Evropske borze z rastjo, evro pridobil, nafta dražja

Tečaji delnic na pomembnejših borzah v Evropi so si po torkovem globokem padcu danes nekoliko opomogli, indeksi so zabeležili več kot enoodstotno rast. Tečaj evra glede na dolar se je zvišal in je ponovno na ravni 1,14 dolarja. Nafta se je podražila.
Vir: STA

SRBIJA

Odprava davka na brezposelnost bi delodajalcem prihranila denar

Ukinitev prispevka za primer brezposelnosti za 0,75%, ki ga plačujejo delodajalci jim bo pomagala privarčevati 11,9 milijarde RSD na leto, po oceni Združenja srbskih delodajalcev
Vir: Ekapija

Vlada Srbije sprejela predlog proračuna za leto 2019

Vlada Srbije je sprejela Predlog zakona o proračunu Republike Srbije za leto 2019. Predlagani zakon predvideva prihodke v višini 1,246.2 milijarde dinarjev, odhodke pa v višini 1,269 milijarde dinarjev.
Vir: Blic

Srbija bo izboljšala gospodarsko sodelovanje z Albanijo

Minister za finance Siniša Mali se je v ponedeljek v Beogradu pogovarjal z albanskim ministrom za finance Arbeno Ahmetajem. Po besedah ​​srbske vlade sta razpravljala o ""gospodarskem sodelovanju obeh držav in o tem, kako se lahko to sodelovanje izboljša"".
Vir: b92 

Nazaj na novice