Dnevne novice - 21.11.2018
Objavljeno: 21. 11. 2018

SLOVENIJA

Ljubljanska borza: V ospredju delnice Cinkarne in Krke

Ljubljanska borza je današnje trgovanje končala z 0,35-odstotnim padcem indeksa SBI TOP, pocenila se je večina delnic iz indeksa. Borzni posredniki so sklenili za 10,86 milijona evrov poslov, najbolj prometne so bile delnice Cinkarne in Krke, lastnika je namreč zamenjalo za osem oz. 1,6 milijona evrov delnic.
VIR: sta

2TDK objavil razpis za izdelavo projektne dokumentacije za drugi tir

Projektno podjetje 2TDK je na portalu javnih naročil, v evropskem uradnem listu in na svoji spletni strani objavilo razpis za izdelavo projektne dokumentacije za drugi tir med Divačo in Koprom. Rok za oddajo ponudbe je 35 dni, šest mesecev pa je rok za izvedbo celotne projektne dokumentacije projekta za izvedbo, so sporočili iz 2TDK.
VIR: sta

Sij z Ukrajinci sklenil prodajno pogodbo za Perutnino Ptuj

Družba Sij je z ukrajinsko skupino MHP sklenila prodajno pogodbo za 90,69-odstotni delež Perutnine Ptuj, ki je v njeni neposredni in posredni lasti, so iz Sija danes sporočili preko spletne strani Ljubljanske borze. Za dokončno sklenitev posla sicer ukrajinski vlagatelji še vedno čakajo odločitev slovenske agencije za varstvo konkurence.
VIR: sta

V izboru guvernerja najprej o stališčih do kandidatov

Ljubljana, 21. novembra - Začel se bo prvi krog posvetov o novem kandidatu za guvernerja Banke Slovenije. Generalna sekretarka urada predsednika republike Nataša Kovač bo namreč danes in v četrtek v poslanskih skupinah preverjala stališča do kandidatov, predsednik Borut Pahor pa bo imel posvetovanja z vodji skupin o tem, kdo ima največ podpore, prihodnji teden.
VIR: sta

Pahor bo gostil posvet o podnebni prihodnosti

Ljubljana, 21. novembra - Predsednik države Borut Pahor bo danes v predsedniški palači v Ljubljani gostil posvet o podnebnih spremembah v svetu in Sloveniji. Namenjen bo skupnemu premisleku o tem, kaj je mogoče in potrebno storiti glede tega izjemno aktualnega in dolgoročnega vprašanja, so sporočili iz Pahorjevega urada.
VIR: sta

MEDNARODNI TRGI

Stanovanjska gradnja v ZDA oktobra navzgor po zaslugi stanovanjskih blokov

Gradnja stanovanjskih nepremičnin je v ZDA oktobra v primerjavi s septembrom narasla za 1,5 odstotka na letno prilagojeno raven 1,23 milijona enot. Poročilo ministrstva za trgovino ZDA ugotavlja, da je to izključno posledica rasti gradnje večjih stanovanjskih objektov za več družin, kot so stanovanjski bloki.
VIR: sta

Bruselj bo objavil ocene proračunskih načrtov

Evropska komisija bo danes v Bruslju objavila mnenja o osnutkih proračunskih načrtov članic območja evra. Največ pozornosti je namenjene italijanskemu, ki po dosedanjih, vmesnih ocenah, znatno odstopa od evropskih pravil. V primeru Slovenije naj bi komisija tako kot lani znova ugotovila tveganja proračunske neskladnosti.
VIR: sta

SRBIJA

Fintel Energy pričela s trgovanjem na borzi v Beogradu

Družba Fintel Energija, srbska hčerinska družba italijanske Fintel Energia Group, je začela trgovati v torek na borzi, so sporočili iz družbe. Delnice Fintel energije so začele trgovanje na borznem trgu po okvirni ceni 500 dinarjev ($ 4.8 / 4.2 EUR) na delnico. To je prva uspešno zaključena prva javna ponudba (IPO) delnic podjetja na borzi v Beogradu po letu 1940.
Vir: Renewablesnow.com

V teku so pogajanja o sodelovanju Srbije z Alibabo - podpisan sporazum o zaupnosti

Ministrstvo za trgovino, turizem in telekomunikacije Srbije je z Alibabo podpisalo sporazum o zaupnosti, ki obe strani zavezuje, da ne bodo javno objavili informacij o tekočih pogajanjih o sodelovanju, je sporočilo ministrstvo v ponedeljek, 19. novembra.
Vir: Ekapija

Nazaj na novice