Dnevne novice - 20.11.2018
Objavljeno: 20. 11. 2018

SLOVENIJA

ATVP pozdravlja sprejem novega zakona o trgu finančnih instrumentov

Agencija za trg vrednostnih papirjev (ATVP) pozdravlja sprejem novega zakona o trgu finančnih instrumentov. Kot pravi, zakon prinaša večjo preglednost slovenskega trga finančnih instrumentov, večje varstvo vlagateljev, nadzornemu organu, ATVP, pa daje ustrezna pooblastila za delo in večje pristojnosti pri sankcijah za kršitve.
Vir: STA

DZ sprejel novi zakon o trgu finančnih instrumentov

DZ je danes sprejel novi zakon o trgu finančnih instrumentov, ki prenaša določbe področnih evropskih direktiv, novosti pa naj bi povečale preglednost finančnega trga in varnost vlagateljev. Sprejel je tudi povezani noveli zakonov o investicijskih skladih in družbah za upravljanje ter o upravljavcih alternativnih investicijskih skladov.
Vir: STA

MEDNARODNI TRGI

Rekordno število potnikov zvišalo dobiček Easyjeta

Britanski nizkocenovni letalski prevoznik Easyjet je v minulem poslovnem letu, ki se je končalo septembra, ustvaril 385 milijonov funtov (400 milijonov evrov) čistega dobička, kar je 17 odstotkov več kot leto poprej. V družbi uspeh pripisujejo predvsem rasti števila potnikov, ki je doseglo rekordnih 88,5 milijona.
Vir: STA

Evropske borze uvodoma v rdečem

Osrednji indeksi evropskih borz se v uvodnem delu trgovanja gibljejo v rdečem. Vlagatelji po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sledijo slabemu razpoloženju na azijskih borzah, kjer sta indekse navzdol potisnila aretacija predsedujočega upravnemu odboru Nissana Carlosa Ghosna in padec povpraševanja po Applovih iphonih.
Vir: STA

SRBIJA

Fiat Srbija morda dobi priložnost za nov model

Fiat Chrysler Automobiles Srbija je potrdil svoj "srebrni status" in prejel še dve točki, kar pomeni, da je podjetje naslednje leto primerno za nov model.
Vir: Ekapija

JESV: Zmanjšanje izgube iz poslovanja za več kot 70%

Jedinstvo Sevojno (JESV) je objavilo finančni rezultat za devet mesecev tekočega leta kjer je doseglo nekonsolidirane prihodke v višini 2,45 milijarde RSD, kar je 15,4% povišanje glede na lansko enako obdobje.

Nazaj na novice