Dnevne novice - 15.11.2018
Objavljeno: 15. 11. 2018

SLOVENIJA

Na Ljubljanski borzi tudi danes v ospredju delnice NLB

Delnice NLB, ki so na Ljubljanski borzi začele kotirati v sredo, so tudi danes najbolj zanimive za vlagatelje. Do 11.30 so z njimi opravili za 326.240 evrov prometa, njihov tečaj pa je 1,24 odstotka nad izhodiščem, pri 57,35 evra. Indeks SBI TOP se sicer zvišuje za 0,26 odstotka.
Vir: STA

Gradbeništvo v prvih devetih mesecih z več kot 20-odstotno rastjo

Gradbeništvo v Sloveniji v letošnjem letu beleži visoko rast. Med januarjem in septembrom letos je bila vrednost opravljenih gradbenih del za več kot petino višja kot v enakem obdobju lani, kažejo danes objavljeni podatki državnega statističnega urada.
Vir: STA

Siol: Za šest hotelov v Portorožu sedem ponudb

Istrabenz je za šest hotelov na Obali prejel sedem ponudb. Med drugim se za hotele skupaj potegujejo Kapitalska družba (Kad), Modra zavarovalnica in Sava, pa ameriški finančni sklad Bain Capital, MK Group v lasti srbskega tajkuna Miodraga Kostića ter Slovenski državni holding (SDH), danes poroča spletni portal Siol.
Vir: STA

MEDNARODNI TRGI

Kitajskemu avtomobilskemu trgu se obeta prvi upad po 30 letih

Na Kitajskem je bilo oktobra prodanih 1,98 milijona avtomobilov, kar je 13,2 odstotka manj kot oktobra lani in največji mesečni padec po letu 2012. Nič kaj spodbudni niso niti rezultati za prvo desetmesečje, zato analitiki ocenjujejo, da bi Kitajci lahko letos prvič po letu 1990 kupili manj avtomobilov kot leto poprej.
Vir: STA

Vrednost funta pada po odstopu britanskih ministrov

Vrednost britanskega funta pada zaradi negotovih političnih razmer na Otoku, kjer sta zaradi odgovora o brexitu odstopila dva ministra, tudi britanski minister za brexit Dominic Raab. Funt, ki je bil še v sredo vreden 1,30 dolarja, je danes izgubil 1,4 odstotka in je bil okrog 11.30 vreden 1,2784 dolarja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
Vir: STA

SRBIJA

NIIS: NIS dosegel 21,7 milijarde RSD čistega dobička

NIS je objavil neto dobičekv višini 21,7 milijarde din, kar je za 8 odstotkov več kot v enakem obdobju pred letom dni. Rast je zabeležil tudi kazalnik EBITDA, ki znaša 42 milijard din in je 23 odstotkov več kot v istem obdobju lani.

MTLC: Metalac poroča o rasti prihodkov

Metalac (MTLC) je objavil nekonsolidirane podatke za devet mesecev tekočega leta iz katerih je razviden prihodek v višini 2,36 milijarde RSD, kar predstavlja 3,5-odstotno rast. Neto dobiček pa je stagniral pri 233 milijonov eur.

Nazaj na novice