Dnevne novice - 17.10.2018
Objavljeno: 17. 10. 2018

SLOVENIJA

Ljubljanska borza: Indeks navzdol

Vlagatelji na Ljubljanski borzi so včeraj sklenili za 998.810 evrov pometa. Največ ga je odpadlo na delnice Krke in Zavarovalnice Triglav. Indeks je izgubil 1,3 odstotka, navzdol so ga potegnile praktično vse delnice prve kotacije. Najbolj so se pocenile delnice Save Re, KD Group in Cinkarne Celje.
Vir: STA

Na Strateški konferenci o trgovini v ospredju trajnostni krožni poslovni modeli

Na Brdu pri Kranju bo danes potekala Strateška konferenca o trgovini, katere naslov je letos Trajnostni krožni poslovni modeli v trgovini: Priložnost za spodbujanje rasti, inovacij in konkurenčnosti. Cilj je predstaviti trende in dobre poslovne prakse ter tako prispevati k nadaljnjemu uspešnemu razvoju te panoge v Sloveniji.
Vir: STA

MEDNARODNI TRGI

Goldman Sachs v četrtletju z rastjo dobička

Ameriška banka Goldman Sachs je v tretjem letošnjem četrtletju ustvarila 2,5 milijarde dolarjev (okoli 2,1 milijarde evrov) čistega dobička, kar je 20,5 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Prihodki so se okrepili za 3,8 odstotka na 8,6 milijarde dolarjev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
Vir: STA

Advent se pripravlja na prodajo Addiko Bank

Sklad Advent je začel s pripravami na prodajo dunajske banke Addiko Bank, ki je prisotna tudi v Sloveniji, poroča Reuters, ki se sklicuje na vire blizu sklada. Za nakup se neuradno zanimata ameriški banki Goldman Sachs in Citi. Knjigovodska vrednost banke, ki se je preimenovala iz Hypo Alpe Adria Bank, naj bi znašala 850 milijonov evrov.
Vir: STA

Rast v ZDA potisnila navzgor tudi tečaje na azijskih borzah

Tečaji delnic na borzah v Aziji so se danes večinoma občutno zvišali. Navzgor so jih potisnila predvsem ugodna gibanja na ameriških borzah, še posebej na tehnološki borzi Nasdaq, kjer se je osrednji indeks v torek okrepil za skoraj tri odstotke.
Vir: STA

SRBIJA

KMBN: javni razpis za prodajo Komercijalne banke do 30. junija 2019

Vlada Srbije je napovedala privatizacijo Komercijalne banke. Prodaja okoli 40 odstotnega dela banke v lasti Srbije se je uradno začelo nekaj let po objavi privatizacije. Privatizacija je bila prvič objavljena pred 11 leti, ko je EBRD povečal osnovni kapital s 70 milijoni EUR. Takrat v skladu s sporazumom je Srbija morala prodati svoje delnice v banki.
Vir: Ekapija

Ameriški Bechtel in Srbija podpisali memorandum glede koridorja Morava - Začetek gradnje v 2019 - naložba v višini 800 milijonov evrov

Ministrica Zorana Mihajlovića in višji podpredsednik podjetja Bechtel Corporation Shaun Kenny sta podpisala memorandum o sodelovanju pri gradnji odseka Pojate-Preljina na koridorju Morave.
Vir: Ekapija

Nazaj na novice