Dnevne novice - 11.10.2018
Objavljeno: 11. 10. 2018

SLOVENIJA

Prvi naziv najboljše tovarne za Krkinin obrat Notol 2

Prvo nagrado tovarna leta za najboljše proizvodno podjetje v Sloveniji si je prislužil obrat novomeške družbe Krka za proizvodnjo trdih zdravil Notol 2. Zmagovalca izbora, ki ga organizira portal Tovarna leta v sodelovanju s KPMG, so razglasili danes v Kranju.
VIR: STA

SDH objavil vabilo za nakup 100-odstotnega deleža Abanke

Ljubljana, 11. oktobra - Slovenski državni holding (SDH) je danes objavil javno povabilo vlagateljem, naj izkažejo interes za nakup 100-odstotnega deleža Abanke. Izkaze interesa pričakuje do 26. oktobra do 17. ure.
VIR: STA

Prvi kongres lesnega združenja Zavod Sloles

Slovensko lesno združenje Zavod Sloles na Malkovcu pri Tržišču v občini Sevnica pripravlja svoj prvi kongres, na katerem bodo lesnim predelovalcem spregovorili predstavniki vlade, strokovnjaki s področij gozdarstva in lesarstva ter predstavniki finančnih ustanov. Zavod sicer združuje različna podjetja lesarske in lesno-predelovalne industrije.
VIR: STA

MEDNARODNI TRGI

Borze po Trumpovi izjavi glede Feda potonile

Tečaji delnic na borzah v Aziji so danes krepko upadli, potem ko je ameriški predsednik Donald Trump dejal, da je ameriška centralna banka Federal Reserve (Fed) "znorela" z višanjem obrestnih mer, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.
VIR: STA

Cene nafte nižje

Cene nafte so se v današnjem azijskem elektronskem trgovanju znižale. Analitiki to pripisujejo strahu pred nadaljnjim stopnjevanjem trgovinskih napetosti med ZDA in Kitajsko, zaradi katerega se vlagatelji izogibajo tveganim naložbam, med drugim tudi v nafto, poroča nemška tiskovna agencija dpa.
VIR: STA

SRBIJA

Kupec Galenike daje ponudbo malim delničarjem

Kupec Galenike, luksemburški Elius, je objavil svojo ponudbo za prevzem delnic manjšinskih delničarjev v tej farmacevtski družbi. Večinski lastnik ima 83,9% delnic družbe, 10,5% kapitala pa predstavljajo lastne delnice, kar je posledica procesa obveznih naložb. Mali delničarji imajo 5,61% delnic,. Večinski lastnik pa se je med privatizacijo obvezal, da ponudi ceno, ki ni nižja od 7,14 EUR na delnico.
Vir: Ekapija

Lidl lahko v Srbiji prevzame 5-7% tržnega deleža

Nemški trgovec Lidl bo verjetno uspel 5 do 7% srbskega maloprodajnega trga, pravi analitska komisija Antimonopolske komisije. Glede na dokument, bo pozicioniranje Lidla odvisno tudi od odziva že aktivnih igralcev. Podjetje bo v Srbiji odprlo prve predmete 11. oktobra.
Vir: Ekonomski.net, Ilirika

Nazaj na novice