Dnevne novice - 21.09.2018
Objavljeno: 21. 09. 2018

SLOVENIJA

Yaskawa bo tovarno v Kočevju odprla februarja

Gost tokratnega gospodarskega foruma Primorsko-notranjske regije v Postojni je bil direktor podjetij Yaskawa Slovenija in Yaskawa Ristro Hubert Kosler. Številnim domačim podjetnikom je spregovoril o japonskem vlaganju v Sloveniji, možnostih novega sodelovanja in novih japonskih vlaganj. Prisotne je povabil na odprtje Yaskawine tovarne 4. februarja.
Vir: STA

Blagovno znamko Polzela in zaloge izdelkov kupili Estonci

Polzela, 20. septembra - Stečajnemu upravitelju Tovarne nogavic Polzela Zlatku Hohnjecu je danes na prvi javni dražbi uspelo prodati blagovno znamko Polzela in zaloge gotovih izdelkov. Kot je povedal Hohnjec, je omenjeno premoženje prodal po izklicni ceni, ki je bila postavljena pri nekaj več kot 389.000 evrov. Kupec je estonsko podjetje Sirekar Hulgi OÜ, ki je znan dobaviteljev tekstilnih izdelkov blagovnih znamk visoke kakovosti v Evropi. Njegov načrt je ponovno vzpostaviti in nadalje razvijati blagovno znamko Polzela. Naložbo v blagovno znamko Polzela in njeno širitev na evropski trg bo sočasno spremljalo lansiranje ene najbolj znanih estonskih modnih blagovnih znamk Monton na slovensko tržišče, napovedujejo v podjetju.
Vir: STA

United Group ni uspel z začasnim zadržanjem odločbe AVK v zadevi Sport Klub

Ljubljana, 20. septembra - Upravno sodišče je pritrdilo Agenciji za varstvo konkurence (AVK) in zavrnilo zahtevo skupine United Group za začasno zadržanje izvrševanja odločbe agencije v postopku presoje skladnosti koncentracije podjetij iz skupine nad dejavnostjo izdajanja televizijskih programov iz sheme Sport Klub. O tožbi upravno sodišče medtem še ni odločilo.
Vir: STA

MEDNARODNI TRGI

OECD znižala napoved globalne gospodarske rasti

Svetovno gospodarstvo bo letos raslo po 3,7-odstotni stopnji, je v danes objavljenem poročilu zapisala Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD). V primerjavi z majsko je ta napoved nižja za 0,1 odstotne točke. OECD med razlogi za šibkejša pričakovanja navaja negotovost in krepitev trgovinskih napetosti.
Vir: STA

Newyorške borze z novimi rekordi

New York, 20. septembra - Newyorške borze so današnje trgovanje sklenile v zelenem, indeksa Dow Jones in S&P sta dosegla celo nove rekorde. Vlagatelji namreč kljub trgovinskim vojnam verjamejo v moč ameriškega gospodarstva, kar se je pokazalo že ob začetku trgovalnega dne, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
Vir: STA

Azijske borze navzgor

Na azijskih borzah so se tečaji delnic danes zvišali že tretji dan zapored. Vlagatelji so po obetavnem trgovanju na Wall Streetu, kjer so indeksi dosegli najvišje ravni v zgodovini, nekoliko pozabili na trgovinske napetosti med ZDA in Kitajsko.
Vir: STA

Tudi Volkswagen bi se lahko umaknil iz Irana

V svetovnih medijih je dopoldne završala novica, da se je Volkswagen uklonil pritisku ZDA in se umika iz Irana. V nemškem koncernu tega niso želeli potrditi, povedali so le, da preučujejo morebitne učinke, povezane z ponovno uvedbo sankcij ZDA proti Teheranu, navaja nemška tiskovna agencija dpa.
Vir: STA

SRBIJA

RTB Bor je v avgustu izvozil blago v vrednosti 18,6 milijona USD

Kot je družba objavila, je izvoz v avgustu znašal 18,6 milijona USD, izvoz v preteklih osmih mesecih pa 143 milijonov USD.

NBS: Srbski bančni sektor v prvem četrtletju ni povečal dobička

Skupni čisti dobiček srbskih bank v 1. kvartalu je dosegel 17,6 milijarde din, kar je skoraj enako kot pred letom dni, so sporočili iz NBS. V izjavi je razvidno, da je 24 bank, od 29, končalo obdobje z dobičkom, medtem ko je bilo 5 od njih soočenih z izgubami. Zmanjšanje poslovnih prihodkov je bil glavni dejavnik stagnacije v agregiranem rezultatu celotnega sektorja, je dejal NBS.
Vir: Ekapija

Nazaj na novice