Dnevne novice - 19.09.2018
Objavljeno: 19. 09. 2018

SLOVENIJA

DUTB prodaja za 94,4 milijona evrov terjatev do pravnih oseb

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je včeraj objavila javni razpis za zbiranje ponudb za odkup terjatev do 53 pravnih oseb, ki so skupaj s pripadki in stranskimi pravicami konec julija dosegle 94,4 milijona evrov. Terjatve se prodajajo v paketu kot celota, DUTB pa bo zavezujoče ponudbe zbirala do 5. novembra do 14. ure.
Vir: STA

Luka Koper v objavo razpisov za nove zaposlitve

Luka Koper bo skladno z izvajanjem strategije reševanja problematike delavcev IPS predvidoma še ta mesec objavila javne razpise, v okviru katerih predvidevajo, da bodo neposredno zaposlili preko 300 oseb, prek zaposlitvenih agencij pa pridobili še približno 350 delavcev. Novi model bo sicer v praksi zaživel s prvim januarjem 2019.
Vir: STA

MEDNARODNI TRGI

Ferrari se pripravlja na prihodnost s hibridnimi avtomobili

Italijanski proizvajalec ikoničnih športnih avtomobilov Ferrari je napovedal, da bo večino njegovih avtomobilov do leta 2022 poganjal hibridni pogon. Napovedal je tudi svojega prvega mestnega terenca (SUV), poroča francoska tiskovna agencija AFP.
Vir: STA

Bruselj s preiskavo proti avtomobilskim proizvajalcem zaradi nedovoljenega dogovarjanja

Evropska komisija je začela poglobljeno preiskavo, v kateri bo ugotavljala, ali so BMW, Daimler in Volkswagen na nedovoljen način sodelovali pri razvoju tehnologije za čistejše izpuste avtomobilov na bencinski in dizelski pogon. Bruselj namreč sumi, da so proizvajalci kršili pravila konkurence.
Vir: STA

SRBIJA

IFC je v fiskalnem letu 2018 investiral 190,5 milijona evrov v Srbijo

Mednarodna finančna korporacija (IFC), članica skupine Svetovne banke, je vložila v razvoj zasebnega sektorja v Evropi in osrednji Aziji 2,9 milijarde USD v proračunskem letu 2018, od tega največ v Turčijo (1,1 milijarde USD), Romunijo (336 , 4 milijone dolarjev) in v Srbijo (190,5 milijona dolarjev).
Vir: Ekapija

Podpisan sporazum o financiranju gradnje obvoznice okoli Beograda - Odsek od mosta čez Ostružnico do Bubanjskega potoka vreden 207 milijonov EUR

Srbska ministrica za gradbeništvo, promet in infrastrukturo Zorana Mihajlović je včeraj dejala, da je s podpisom sporazuma o financiranju izgradnje obvoznice okoli Beograda, ki je bil podpisan v navzočnosti predsednikov Srbije in Kitajske (Aleksandar Vučić in Xi Jinping), bila izpolnjena zadnja zahteva. Trgovinski sporazum o gradnji znaša 207 milijonov EUR. Glavni izvajalec je kitajsko podjetje Power Construction Corporation iz Kitajske, podizvajalec pa Azvirt.
Vir: Ekapija

Nazaj na novice