Dnevne novice - 14.09.2018
Objavljeno: 14. 09. 2018

SLOVENIJA

Ljubljanska borza: V ospredju delnice Cinkarne

Vlagatelji so na Ljubljanski borzi včeraj sklenili za 615.970 evrov prometa. Največ ga je odpadlo na delnice Cinkarne Celje in Krke. V prvi kotaciji so izgubili vsi indeksi, razen delnice Krke. Najbolj so se pocenile delnice Cinkarne. Indeks je izgubil tretjino odstotka.
Vir: STA

MEDNARODNI TRGI

ECB tudi tokrat brez sprememb monetarne politike

Frankfurt, 13. septembra - Svet Evropske centralne banke (ECB) se v skladu s pričakovanji na današnjem zasedanju ni odločil za spremembe monetarne politike. Potrdil pa je časovnico, v skladu s katero se bo obseg programa odkupovanja obveznic, s katerim centralne banke evrskega območja povečujejo količino denarja v obtoku, z oktobrom zmanjšal na 15 milijard evrov.
Vir: STA

Ameriški zvezni proračunski primanjkljaj se spet približuje meji 1000 milijard dolarjev

Ameriški zvezni proračun je avgusta pridelal 241,1 milijard dolarjev primanjkljaja, kar je dvakrat več kot v enakem obdobju lani, v 11 mesecih proračunskega leta pa je primanjkljaj že blizu 900 milijard dolarjev.
Vir: STA

SRBIJA

Tender za Petrohemijo do konca leta

Do konca leta se bo odprl razpis za privatizacijo HIP Petrohemije iz Pančeva in ponovitev javnega razpisa za Metanolsko-sircetni kompleks a.d. (MSK) iz Kikinde.
Vir: Ekapija, Ilirika

British American Tobacco dokupil delnice v tovarni v Vranju

Družba British American Tobacco (BAT), s sedežem v Londonu, je dokupila delnice tovarne BAT v Vranju, in s tem povečala svoj lastniški delež iz nekdanjih 88,16% na 99,16%.
Vir: Ekapija

Nazaj na novice