Dnevne novice - 12.09.2018
Objavljeno: 12. 09. 2018

SLOVENIJA

Cinkarna Celje v polletju povečala čisti dobiček za 63 odstotkov

Ljubljana/Celje, 12. septembra - Cinkarna Celje je v prvem polletju ustvarila 98,2 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je 4,8 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Od tega je za 85,6 milijona evrov prodala na tuje trge. Čisti dobiček je porasel za 63 odstotkov na 22,7 milijona evrov. Po oceni uprave so ti rezultati zelo dobri in nad napovedmi. Najpomembnejši prodajni program Cinkarne Celje je pigment titanov dioksid, s katerega prodajo so v prvem polletju iztržili osem odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Količinsko se je sicer prodaja tega pigmenta zmanjšala za skoraj 20 odstotkov. Čisti dobiček je porasel za 63 odstotkov na 22,7 milijona evrov. Po oceni uprave so ti rezultati zelo dobri in nad napovedmi.
Vir: STA

Poslanci SDS, NSi in SNS z zahtevo za sklic izredne seje DZ o davčnih ukrepih iz koalicijske pogodbe

Poslanci SDS, NSi in SNS so na predsednika DZ Dejana Židana danes naslovili zahtevo za sklic izredne seje DZ, na kateri bi obravnavali predlog priporočil glede problematike ""škodljivih in uničujočih ukrepov, ki so dogovorjeni v koalicijski pogodbi"". Menijo, da ti ukrepi predstavljajo neposredno grožnjo slovenskemu gospodarstvu.
Vir: STA

Telekom in T-2 s poravnavo zaradi zlorabe prevladujočega položaja

Telekom Slovenije bo družbi T-2 po več let trajajočem sodnem sporu plačal približno 50 milijonov evrov poravnave zaradi zlorabe prevladujočega položaja na trgu, je poročal Radio Slovenija. O poravnavi naj bi Telekomovi nadzorniki odločali v četrtek.

MEDNARODNI TRGI

Evropske borze nadaljujejo rast

Trgovanje na pomembnejših borzah v Evropi se je tudi danes začelo v pozitivnem vzdušju. S tem sledijo pozitivnim gibanjem v ZDA, kjer je bilo v torek opaziti pričakovanja optimističnih izjav po koncu zasedanja ameriške centralne banke ter morebitna presenečenja pri Applu. Koncern bo danes predstavil svoje najnovejše izdelke.
Vir: STA

Cene nafte porasle

Cene nafte so se v današnjem azijskem elektronskem trgovanju zvišale, s čimer so se po pojasnilih analitikov odzvale na novice o zmanjšanju zalog nafte v ZDA.
Vir: STA

SRBIJA

Telekom Srbije razmišlja o novih prevzemih – tarče so operaterji v Srbiji in Republiki Srbski

Telekom Srbije je v zadnjih letih znatno zmanjšal svoj dolg in zdaj je čas za nov investicijski cikel, je povedal predsednik uprave družbe Predrag Culibrk med Digital 2018 konferenco o novih telekomunikacijah in digitalnih trendih. Razmišljamo o pridobivanju telekomunikacijskih operaterjev v Srbiji in Republiki Srbski, kjer že nudimo multimedijske storitve.
Vir: Ekapija

Ponudbo za PKB je ponudila ena družba

Ena družba je predložila ponudbo za nakup Kmetijske korporacije Beograd (PKB) in njenih odvisnih družb. Začetna cena premoženja, vključno s kapitalom treh odvisnih družb, znaša 104,5 milijona EUR.
Vir: Ekapija

Vetrna elektrarna Alibunar s kapaciteto 42 MW odprta - naložba v vrednosti 80 milijonov EUR

Elicio NV je končala gradnjo nove vetrne elektrarne Alibunar s skupno močjo 42 MW, ki je sestavljena iz 21 vetrnih turbin in bo oskrbovala 38.000 gospodinjstev. Poleg 21 vetrnih turbin je kompleks vetrnih opremljen tudi z dokončano transformacijsko postajo in distribucijsko postajo.

Nazaj na novice