Dnevne novice - 10.09.2018
Objavljeno: 10. 09. 2018

SLOVENIJA

ZAVAROVALNICA TRIGLAV: Ponovno potrjena visoka bonitetna ocena »A« s srednjeročno stabilno napovedjo

Bonitetna agencija S&P Global Ratings (v nadaljevanju S&P) je 7. 9. 2018 Skupini Triglav ter s tem njeni matični družbi Zavarovalnici Triglav in hčerinski družbi Pozavarovalnici Triglav Re ponovno potrdila dolgoročno kreditno bonitetno oceno in bonitetno oceno finančne moči »A«. Bonitetni oceni imata stabilno srednjeročno napoved. Po navedbah S&P ponovna potrditev visoke ocene izraža vodilni položaj Skupine Triglav na slovenskem rastočem trgu in na področju regije, njeno stabilno in dobro poslovanje v zadnjih letih ter trdno kapitalsko ustreznost, ki temelji na dobrem upravljanju s tveganji. 
Vir: Seonet

Skupina NLB v polletju z nižjim dobičkom

Skupina NLB je v prvem polletju ustvarila 104,8 milijona evrov čistega dobička, kar je 11 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. V NLB so padec dobička pripisali predvsem nižjemu sproščanju oslabitev in rezervacij za kreditna tveganja. Čisti skupni prihodki iz poslovanja skupine so narasli za en odstotek na 243 milijonov evrov.
Vir: STA

MEDNARODNI TRGI

Kitajska kljub novim carinam z rekordnim presežkom v trgovini z ZDA

Kitajski zunanjetrgovinski presežek, ki je bl avgusta ustvarjen v menjavi z ZDA, je kljub uvedbi novih carin dosegel rekordnih 31 milijard dolarjev. Kitajske oblasti so podatke o trgovinski menjavi objavile le nekaj ur za tem, ko je ameriški predsednik Donald Trump Kitajski zagrozil z uvedbo novih carin, poročajo tuje tiskovne agencije.
Vir: STA

Katar napovedal milijardne investicije v Nemčiji

Katar bo v prihodnjih petih letih v Nemčiji investiral okoli 10 milijard evrov, je v petek ob obisku Berlina napovedal katarski emir šejk Tamim bin Hamad al Tani. Načrtuje investicije v avtomobilsko in visokotehnološko industrijo ter bančni sektor, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.
Vir: STA

SRBIJA

Vlada za ukinitev Zakona o zmanjšanju pokojnin - V novembru višji prejemki

Vlada Srbije je sprejela predlog zakona, s katerim se odpravi Zakon o zmanjšanju pokojnin.

Srbija in ZDA sta podpisali Memorandum o soglasju na področju infrastrukture

Ministrica za infrastrukturo Zorana Mihajlovic in ameriški veleposlanik Kyle Scott sta v prisotnosti predsednika Srbije Aleksandara Vučića in ameriškega ministra za trgovino Wilbur Rossa podpisala, dne 6. septembra, memorandum o soglasju na področju infrastrukture. Mihajlovic in Ross sta se strinjala, da je memorandum o soglasju na področju infrastrukture odlična priložnost za spodbujanje sodelovanja ameriških gradbenih in drugih podjetij, ki želijo delati v Srbiji.
Vir: Ekapija

Nazaj na novice