Dnevne novice - 03.09.2018
Objavljeno: 03. 09. 2018

SLOVENIJA

Skupina KD v polletju s pet odstotki manj prihodkov

Skupina KD, ki za zdaj še vključuje zavarovalnico Adriatic Slovenica, je v prvem polletju ustvarila 161 milijonov evrov prihodkov, kar je pet odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Ob tem je vknjižila čisto izgubo v višini 1,8 milijona evrov, potem ko je bila ta v enakem lanskem obdobju pri 0,2 milijona evrov.
Vir: STA

Banka Slovenije: Gospodarska rast po trenutnih ocenah med 4,0 in 4,5 odstotka

Mesečni podatki o gospodarski aktivnosti in klimi nakazujejo nadaljevanje zmernejše rasti gospodarstva v drugem in tretjem četrtletju letos, v najnovejšem povzetku makroekonomskih gibanj ugotavlja Banka Slovenije. Kompozitni kazalnik gospodarske rasti in modelska ocena trenutno tako kažeta na medletne stopnje rasti med 4,0 in 4,5 odstotka.
Vir: STA

MEDNARODNI TRGI

Ameriška gospodarska rast v drugem četrtletju še malenkost višja od prvih ocen

Washington, 29. avgusta - Ameriška gospodarska rast je v drugem letošnjem četrtletju po drugi oceni dosegla 4,2 odstotka, kar je 0,1 odstotne točke več od prve ocene in nov pokazatelj trenutne dobre kondicije ameriškega gospodarstva. Popravek navzgor je analitike presenetil, gre pa za najvišjo dinamiko rasti v skoraj štirih letih.Rast je bila za skoraj enkrat višja kot v prvih treh mesecih leta, ko je dosegla 2,2 odstotka.Ministrstvo za trgovino bo naslednji mesec objavilo še eno oceno, a podatki so dobra novica za administracijo predsednika Donalda Trumpa, ki ob vseh drugih težavah, ki ga spremljajo, pri svoji volilni bazi zelo stavi na dobre razmere v gospodarstvu.Analitiki sicer ocenjujejo, da je bila visoka rast v drugem četrtletju izjema, saj naj bi se že v tretjem trimesečju rast znižala na okoli tri odstotke.
Vir: STA

SRBIJA

Beograjska borza se zavezuje z ZN o trajnostnih borznih pobudah

Beograjska borza (BELEX) je postala partnerska borza pobude Združenih narodov o trajnostnih borzah (SSE). Kot je navedeno v sporočilu za javnost, BELEX tako predstavlja svojo zavezanost spodbujanju preglednih in trajnostnih kapitalskih trgov.
Vir: Ekapija

Kanadska Diamond Fields spremenila dokumentacijo za RTB Bor

Kanadska družba Diamond Fields je danes posodobila dokumentacijo za javni razpis za strateškega partnerja za RTB Bor. Rok za oddajo ponudb za RTB Bor se je iztekel 20. avgusta, in razpisna komisija objavila, da je tri družbe predložile ponudbe, Zijin iz Kitajske, v zlato iz Rusije in Diamond Fields v Kanadi.
Vir: Seenews

Nazaj na novice