Dnevne novice - 20.08.2018
Objavljeno: 20. 08. 2018

SLOVENIJA

Tab: Pogovori z družbo Metair prekinjeni

Mežica, 20. avgusta - Pogovori z južnoafriško družbo Metair Investments o strateškem povezovanju so prekinjeni, so danes sporočili iz Tovarne akumulatorskih baterij Tab Mežica. Metair se po navedbah Taba želi v luči trenutne finančne nestabilnosti v Južni Afriki in Turčiji kratkoročno osredotočiti na optimizacijo poslovanja svojih obstoječih družb.
Vir: STA

Junija 2018 približno 874.600 delovno aktivnih oseb, to je več kot maja 2018 in več kot junija 2017

V juniju 2018 je bilo v Sloveniji približno 874.600 delovno aktivnih oseb, to je za 0,3 % več kot v maju 2018 in za 2,9 % več kot v juniju 2017, v prvih šestih mesecih leta 2018 pa jih je bilo za 3,4 % več kot v istem obdobju leta 2017.
Vir: STA

Izteka se rok za kandidature za guvernerja Banke Slovenije

Ljubljana, 20. avgusta - Danes se izteče rok za zbiranje kandidatur za guvernerja Banke Slovenije, ki jo po predčasnem odhodu Boštjana Jazbeca s položaja vodi Primož Dolenc. Postopek izbire je predsednik republike Borut Pahor začel konec aprila, med potencialnimi kandidati pa se omenja več imen, tudi nekateri člani sveta Banke Slovenije.
Vir: STA

MEDNARODNI TRGI

Grčija po osmih letih izstopa iz mehanizma mednarodne finančne pomoči

Atene/Luxembourg, 20. avgusta - Za Grčijo, najšibkejši člen območja evra, ki je bila v minulih osmih letih pogosto na robu bankrota in izstopa iz območja skupne evropske valute, je danes zgodovinski dan. Še vedno prezadolžena država namreč končuje tretji program finančne pomoči in se bo lahko postopoma ob nemalo izzivih in še vedno strogem nadzoru postavila na lastne noge.
Vir: STA

SRBIJA

Več kot 50 podjetij v Srbiji išče rude

Balkanski prostor je privlačen za geološke raziskave. Samo v Srbiji več kot 50 podjetij išče različne rudnine. Polovica teh podjetij je podprta z tujim kapitalom. Preiskave multinacionalke Rio Tinto v Loznici kažejo, da bi Srbija lahko pokrila deset odstotkov svetovnega povpraševanja po litiju. Kanadski Nevsun pa je odkril nahajališče bakra in zlata.
Vir: Ekapija

Češke družbe pričakujejo 2000 delavcev iz Srbije letno

Češka Gospodarska zbornica in podjetja pričakujejo od 1. septembra prve delavce iz Srbije, letni pritok delavcev iz Srbije pa naj bi letno znašal do 2.000 ljudi.
Vir: Ekapija

Nazaj na novice