Dnevne novice - 18.07.2018
Objavljeno: 18. 07. 2018

SLOVENIJA

Deželna banka Slovenije z začasnim vodstvom

Nadzorni svet Deželne banke Slovenije se je v torek seznanil z odstopom Sonje Anadolli z mesta predsednice uprave banke. Kot so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz banke, bo začasno, za pol leta, vodenje Deželne banke Slovenije prevzel Marko Rozman.
Vir: STA

V maju 2018 približno 872.300 delovno aktivnih ali za 0,3 % več kot v prejšnjem mesecu

Število delovno aktivnih oseb se je v maju 2018 glede na april 2018 zvišalo za 0,3 % (na približno 872.300), glede na maj 2017 pa za 3,0 %. Povečalo se je v sedemnajstih, zmanjšalo pa v treh dejavnostih.
Vir: SURS

MEDNARODNI TRGI

Goldman Sachs z rastjo četrtletnega dobička in novim glavnim izvršnim direktorjem

Ameriška banka Goldman Sachs je s poslovnimi rezultati v drugem četrtletju letošnjega leta presegla pričakovanja analitikov Wall Streeta. Napovedala pa je tudi menjavo na vrhu, saj bo sedanjega glavnega izvršnega direktorja Lloyda Blankfeina 1. oktobra na položaju zamenjal predsednik banke David Solomon.
Vir: STA

Easyjet ob rasti prihodkov zvišal napoved dobička

Britanski nizkocenovni letalski prevoznik Easyjet je v tretjem četrtletju tekočega poslovnega leta, od aprila do junija, ustvaril 1,6 milijarde funtov (1,78 milijarde evrov) prihodkov, kar je 14 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. V družbi so zato zvišali celoletno napoved dobička pred davki, in sicer s 530 na 550 milijonov funtov.
Vir: STA

Predsednik Feda zagovarjal nadaljevanje politike višanja obrestnih mer

Ameriško gospodarstvo raste dovolj hitro za nadaljevanje politike višanja obrestnih mer, k rasti pa pomaga tudi proračunska politika vlade in kongresa, je v torek na rednem polletnem zaslišanju v kongresu dejal predsednik ameriške centralne banke Federal Reserve (Fed) Jerome Powell.
Vir: STA

Johnson&Johnson z dobičkom in prihodki presegel pričakovanja

Ameriški zdravstveni in kozmetični velikan Johnson&Johnson je v drugem letošnjem četrtletju presegel napovedi analitikov Wall Streeta tako z rastjo dobička kot tudi prihodkov. Njegove delnice so se podražile za skoraj štiri odstotke.
Vir: STA

SRBIJA

Telekom Srbija načrtuje nakup kabelskih operaterjev

Telekom Srbija se pogaja z določenim številom kabelskih operaterjev in načrtuje pridobitev več podjetij na tem področju, je dejal predsednik uprave Telekoma Predrag Culibrk.
Vir: STA

Delta Holding še vedno čaka na dovoljenje za izvedbo treh projektov v Beogradu v vrednosti 400 milijonov evrov - Prihodki družbe 1H 2018 znašajo 30,1 milijarde din

Prihodki družbe v prvih šestih mesecih leta 2018, kot je bilo povedano na predstavitvi, so znašali 30,1 milijarde, EBITDA 2,6 milijarde din.
Vir: Ekapija

Izvoz Srbije v letu 2017 se je povečal za 12,1%, uvoz za 13,6%

Celotna zunanja trgovska menjava Srbije se je v letu 2017 povečala za 12,9 odstotka na 34,4 milijarde evrov. Izvoz blaga je znašal 15 milijard evrov in je bil za 12,1 odstotka višji kot leto prej, uvoz pa je znašal 19,3 milijarde, kar pomeni povečanje za 13,6 odstotka.
Izvor: Tanjug

Nazaj na novice