Dnevne novice - 09.07.2018
Objavljeno: 09. 07. 2018

SLOVENIJA

Štore Steel lani z rastjo prihodkov in dobička

Družba Štore Steel je lani ustvarila 121,7 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 29 odstotkov več kot leto prej in 25,3 odstotka nad lanskim načrtom. Rast prihodkov je posledica rasti prodajnih cen in višjih količin prodaje. Čisti dobiček podjetja je lani znašal 8,8 milijona evrov, medtem ko je leta 2016 znašal 1,9 milijona evrov.
Vir: STA

Kylin Prime Group želi vsaj polovični lastniški delež v Lonu

Kylin Prime Group želi postati večinski lastnik Hranilnice Lon in kot strateški vlagatelj prispevati k njenemu nadaljnjemu razvoju. V dokapitalizacijskem postopku v začetku junija je v Lonu pridobil 17,28-odstotni delež, danes pa je na Banko Slovenije vložil zahtevo za pridobitev dovoljenja za večinski delež.
Vir: STA

Ljubljanska borza: Padec Telekomovih delnic

Na Ljubljanski borzi so vlagatelji v petek sklenili za 1,13 milijona evrov prometa. Največ ga je odpadlo na delnice Telekoma, Krke in Petrola. Tečaj Telekomovih delnic je po izteku presečnega dne za izplačilo dividend strmoglavil za 14 odstotkov, medtem ko je skoraj dva odstotka pridobil tečaj Luke. Indeks je izgubil pol odstotka.
Vir: STA

MEDNARODNI TRGI

Nemška proizvodnja maja spet navzgor

Nemška podjetja so maja spet povečala svojo proizvodnjo, potem ko se je aprila nepričakovano zmanjšala. Videti je, da je proizvodni sektor najmočnejšega evropskega gospodarstva odrinil od sebe skrbi glede globalne trgovinske vojne, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.
Vir: STA

V souporabo avtomobilov z lastno platformo tudi Volkswagen

Vstop na področje souporabe avtomobilov z lastno platformo je ta teden oznanil tudi največji evropski proizvajalec Volkswagen. S tem se bo pridružil nemškima tekmecema BMW in Daimler, ki prav zdaj združujeta svoji platformi Drive Now in Car 2 Go. Volkswagen naj bi prek svojega sistema uporabnikom ponujal le električna vozila.
Vir: STA

SRBIJA

AERO: Čisti dobiček beograjskega letališča v prvem četrtletju 1,1 milijarde RSD

Direktor letališča v Beogradu (AERO), Saša Vlaisavljević, je dejal, da so se v prvih petih mesecih letošnjega leta prihodki povečali za 8 odstotkov, medtem ko je čisti dobiček znašal okoli 1,1 milijarde dinarjev in bil višji za en odstotek glede na enako obdobje lani. Za letos na letališču pričakujejo najboljšo sezono do sedaj.
Vir: Ekapija

Tender za RTB Bor sredi julija

Tender za RTB Bor bo objavljen v naslednjih desetih dneh, je napovedal srbski predsednik Aleksandar Vučič. Kot je dejal, se za rudarski kompleks zanima ena kitajska družba. Spomnimo, lastnik turške družbe Cengiz Holding, Mehmet Cengiz je 30. junija 2018 v Boru govoril o sodelovanju na razpisu za strateškega partnerja RTB.
Vir: Ekapija

PPF pravi, da ne bo sodeloval v poslu VTB Srbija, OTP ne želi komentirati prihodnjih potez

Madžarski OTP, ki trenutno dela na zaključku prevzemnih aktivnosti v regiji jugovzhodne Evrope je zavrnil komentar o morebitni udeležbi pri nakupu VTB Bank v Srbiji. Ob istem času pa PPF sklad, ki je bil že dejaven pri nakupu domačih bank pravi, da ne bo sodeloval pri nakupu VTB Bank v Srbiji.
Vir: SeeNews

Nazaj na novice