Dnevne novice - 05.07.2018
Objavljeno: 05. 07. 2018

SLOVENIJA

Danes predvidoma vendarle premik v zgodbi o prodaji NLB

Ljubljana, 5. julija - Odhajajoča vlada naj bi danes po mesecih negotovosti vendarle sprejela paket odločitev, ključnih za prodajo NLB. Potrdila naj bi končni predlog sprememb zavez Slovenije glede prodaje banke in spremljajočih izravnalnih ukrepov, odločala pa tudi o predlogu zakona za zaščito NLB pred posledicami sodnih postopkov na Hrvaškem.
VIR:STA

Prvi mož Novartisa potrdil dolgoročno vizijo podjetja v Sloveniji

Predsednik uprave švicarskega farmacevta Novartis, pod okrilje katerega sodi ljubljanski Lek, Vas Narasimhan se je v torek mudil na obisku v Sloveniji. Ogledal si je ključne razvojne in proizvodne lokacije ter se srečal z zaposlenimi, potrdil pa je tudi dolgoročno vizijo Novartisa v Sloveniji, so danes sporočili iz Leka.
VIR:STA

MEDNARODNI TRGI

Nemška tovarniška naročil so se v maju povišala višje od pričakovanj

Nemška tovarniška naročila so se v maju 2018 povečala za 2,6 odstotka in s tem presegla pričakovanja v višini 1,1 odstotka. To je bilo prvo povečanje proizvodnje od decembra 2017.
Vir: TA

Merklova ZDA poziva h kompromisu v trgovinskem sporu

Nemška kanclerka Angela Merkel je v današnjem govoru v bundestagu ZDA oz. administracijo predsednika Donalda Trumpa pozvala k pripravljenosti na kompromis v čezatlantskih trgovinskih nesoglasjih. "Velja vložiti vse mogoče sile v to, da poskusimo napetosti umiriti, zato da ne bodo eskalirale v trgovinsko vojno," je zatrdila.
VIR:STA

SRBIJA

Neto pritok tujih neposrednih naložb v prvih štirih mesecih 2018 znaša 871 milijonov EUR

Neto pritok tujih neposrednih naložb v Srbiji v prvih štirih mesecih leta 2018 znaša 871 milijonov EUR, kar je v primerjavi z enakim obdobjem leta 2017 povečanje za 12,9 odstotkov.
Vir: Ekapija

AERO: Beograjsko letališče je v juniju zabeležilo za 6 odstotkov več potnikov kot pred letom dni

Mesec junij napoveduje najuspešnejšo sezono v zgodovini beograjskega letališča (AERO). Letališče je nudilo svoje storitve 539,137 potnikom, z 5,651 vzleti in pristanki. V prvi polovici leta je letališče uporabilo približno 150.000 potnikov oziroma 7 odstotkov več kot lani v enakem obdobju, skupni promet blaga in pošte pa se je povečal za 19 odstotkov.
Vir: AERO, Ilirika

Ruska banka VTB zapušča Srbijo

Nadzorni svet banke VTB je sprejel sklep o prodaji 7,3 milijona delnic, ki predstavljajo 100 odstotkov kapitala v srbski podružnici VTB banka a.d.
Vir: Ekapija

Nazaj na novice