Dnevne novice - 27.06.2018
Objavljeno: 27. 06. 2018

SLOVENIJA

NLB ne bo izplačala dividende

Ljubljana, 27. junija - Skupščina Nove Ljubljanske banke, ki je v 100-odstotni lasti države, bo danes odločala o sklepu, da celoten bilančni dobiček v višini 270,6 milijona evrov, ki vključuje tudi 189,1 milijona evrov lanskega čistega dobička, ostane nerazporejen.
Banka bi lahko lanski rekordni dobiček namenila za izplačilo dividend državi, a je Evropska centralna banka ob odprtih vprašanjih glede učinka tožb zaradi prenesenih deviznih vlog hrvaških varčevalcev in po lanski ustavitvi prodaje večinskega deleža banke zahtevala, da mora banka za izplačilo dividend pridobiti vnaprejšnje soglasje ECB.
Vir: STA

Kad prodal delež v Gorenju

Kapitalska družba (Kad) je danes sprejela prevzemno ponudbo kitajske skupine Hisense za prevzem Gorenja in bo tako odsvojila svoj okoli 16,37-odstotni delež Gorenja. Po zaključku transakcije Kad v Gorenju ne bo imel več lastniškega deleža, je potem, ko je prejelo obvestilo Kada, objavilo Gorenje.
Vir: STA

MEDNARODNI TRGI

Nafta po Trumpovem pozivu glede Irana dražja

Cene nafte so se danes še zvišale in so na najvišji ravni v zadnjih dveh mesecih. Nafta se je v torek krepko podražila, potem ko so ZDA druge države pozvale, naj do novembra prenehajo s kupovanjem iranske nafte.
Vir: STA

Ameriški trgovinski predstavnik se razburja zaradi povračilnih ukrepov EU na Trumpove carine

Trgovinski predstavnik ZDA Robert Lighthizer se je v torek razburjal zaradi povračilnih ukrepov EU, Kitajske in drugih držav sveta na carine, ki jih uvaja predsednik ZDA Donald Trump, in zagotovil, da bodo ZDA sprejele vse potrebne ukrepe za zaščito svojih interesov.
Vir: STA

SRBIJA

AERO: Vinci bo septembra letos prevzel vodenje beograjskega letališča

Srbska ministrica za gradbeništvo, promet in infrastrukturo Zorana Mihajlovič je izjavila, da naj bi bil dogovor o koncesiji za beograjsko letališče končan konec avgusta in da bi koncesionar Vinci v septembru prevzel vodenje letališča Nikola Tesla. Po njenem mnenju je koncesija pomembna, saj bo omogočala nadaljnje naložbe.
Vir: Ekapija

Odprta poglavja 13 in 33 v pogajanjih z EU

Srbija je na pogajanjih z Evropsko unijo v Luksemburgu odprla še dve poglavji na medvladni konferenci - Poglavje 33, Finančne in proračunske določbe ter poglavje 13, Ribištvo. S tema novima poglavjema ima Srbija zdaj skupno odprtih 14 poglavij, od katerih sta dve začasno zaprti.
Vir: Ekapija

Francoske družbe se zanimajo za modernizacijo infrastrukture v Srbiji

Predstavniki srbskih podjetij s področja gradbeništva, prometa in infrastrukture so se srečali z delegacijo francoskih podjetij (MEDEF), ki združuje podjetja, ki zaposlujejo več kot 400.000 ljudi in imajo dohodek okoli 125 milijard EUR. Srečanja je gostila ministrica za gradbeništvo, promet in infrastrukturo Zorana Mihajlovič.
Vir: Ekapija

Nazaj na novice