Dnevne novice - 04.06.2018
Objavljeno: 04. 06. 2018

SLOVENIJA

Delnice Cinkarne po objavi prevzemne namere osem odstotkov navzgor

Delnice Cinkarne Celje se po današnji objavi prevzemne namere s strani družbe Anatol iz skupine Martens Management Group zavihtele navzgor. Doslej so se podražile za slabih osem odstotkov na 258 evrov. To je krepko nad ponujeno prevzemno ceno v višini 246,52 evra.
Vir: STA

Kadu iz Modre zavarovalnice 3,5 milijona evrov dividend

Skupščina Modre zavarovalnice, katere edini lastnik je Kapitalska družba (Kad), je v ponedeljek sklenila, da zavarovalnica 4,3 milijona evrov čistega dobička nameni za povečanje rezerv iz dobička, preostalih 3,5 milijona evrov pa za izplačilo dividend, so danes sporočili iz zavarovalnice.
Vir: STA

MEDNARODNI TRGI

Unicredit naj bi razmišljala o združitvi s Societe Generale

Italijanski Unicredit po poročanju Financial Times razmišlja o združitvi s francosko Societe Generale. Izvršni direktor Unicredita, Francoz Jean-Pierre Mustier, ki je nekdaj delal v banki Societe Generale, naj bi idejo razvijal več mesecev, poroča časnik in dodaja, da morebitno združitev preučujejo tudi Francozi, čeprav uradne ponudbe še ni.
Vir: STA

SRBIJA

V Srbiji maloprodaja porasla za 5,1 odstotka v aprilu

Promet v trgovini na drobno se je v aprilu glede na isti mesec 2017 realno povečal za 5,1%. V obdobju januar-april, v primerjavi z istim obdobjem preteklega leta pa za 3,8%.
Vir: RZS

Etihad ostaja v družbi Air Serbia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavil, da pričakuje, da bo družba Etihad iz Združenih arabskih emiratov ostala deležnik v Air Serbia. Ni razloga, da Etihad zapusti podjetje Air Serbia, ki bo letos imelo dobiček - je dejal Vučić.
Vir: Ekapija

AERO: Kish Airlines bo začela zračni prevoz v Beogradu

Kish Airlines bo to poletje uvedel sezonske lete med Shirazom in Beogradom in bo tako četrti iranski prevoznik, ki bo Iran povezal z glavnim mestom Srbije. V letošnjem letu so Iran Air, Qeshm Air in Mahan Air začeli z ponudbo letalskih storitev iz Teherana v Beograd. To se je zgodilo po tem, ko sta Srbija in Iran ukinili vizumske zahteve.
Vir: Ekapija

Nazaj na novice