Dnevne novice - 09.05.2018
Objavljeno: 09. 05. 2018

SLOVENIJA

Ljubljanska borza s padcem

Tečaji pomembnejših delnic na Ljubljanski borzi so se včeraj v povprečju znižali, indeks SBI TOP je izgubil 0,13 odstotka. Največ so izgubile delnice Zavarovalnice Triglav. Skupni promet je znašal 881.000 evrov, od tega z delnicami Krke - ob poslu s svežnjem 3000 delnic v vrednosti 177.000 evrov - 603.000 evrov.
Vir: STA

Za Gorenje tri zavezujoče ponudbe zainteresiranih azijskih strateških partnerjev

Gorenje je do danes prejelo tri zavezujoče ponudbe zainteresiranih strateških partnerjev iz Azije. Gorenje, ki v postopku zbiranja ponudb ne razkriva interesentov, bo z nekaterimi večjimi delničarji, ki so sodelovali v postopku preučevanja priložnosti za strateška partnerstva, pregledalo ponudbe in nadaljnje informacije sporočilo v tednu dni.
Vir: STA

MEDNARODNI TRGI

Rekornda rast ameriških delovnih mest v marcu, medtem ko se cene dolarja in nafte povečujejo

Število odprtih delovnih mest v ZDA se je v marcu povečalo za 472 tisoč na najvišjo vrednost v višini 6.550 milijonov delovnih mest. Največje rasti delovnih mest so bile zabeležene v poklicnih in poslovnih storitvah, gradbeništvu in transportu, skladiščenju in storitvah.
Cene nafte so se v Aziji v sredo zvišale za več kot 2%, potem ko je ameriški predsednik Donald Trump objavil, da se bodo ZDA umaknile iz jedrske pogodbe z Iranom. Tečaj EUR / USD pa je pod nivojem 1,184 dolarja na euro.
Vir: Ilirika

SRBIJA

KMBN: Izredna seja skupščine napvedna za 30 Maj

Glavna tema je imenovanje in razrešitev članov uprave. O drugih vprašanjih se ne bo razpravljalo.
Vir: Belex, Ilirika

Minister Vujović odstopil

Srbski finančni minister Dušan Vujović je odstopil zaradi zdravstvenih težav.
Vir: Ekapija

Kmetje se bolj osredotočajo na sončnice kot na koruzo

Letos smo posadili sončnic na 240.000 do 250.000 hektarjih zemljišč, kar je rekord vseh časov, pravi Vukosav Sakovic, direktor podjetja Zito Srbija. Kmetje so imeli idealne vremenske razmere za setev.
Vir: Serbiamonitor

Nazaj na novice