Dnevne novice - 25.04.2018
Objavljeno: 25. 04. 2018

SLOVENIJA

Ljubljanska borza: Največ zanimanja za Zavarovalnico Triglav

Na Ljubljanski borzi je bila včeraj v ospredju zanimanja delnice Zavarovalnice Triglav, s katerimi so vlagatelji sklenili za 316.760 evrov poslov. Skupni promet je dosegel 814.830 evrov. Najbolj so se sicer podražile delnice Intereurope, najbolj pocenile pa delnice Petrola.
Vir:STA

MEDNARODNI TRGI

Coca-Cola v prvem četrtletju z rastjo dobička

Coca-Cola je v prvem letošnjem četrtletju ustvarila 1,4 milijarde dolarjev (1,13 milijarde evrov) čistega dobička, kar je 15,7 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Prihodki so se zaradi prodaje polnilnih obratov franšizam sicer znižali za 16,4 odstotka na 7,6 milijarde dolarjev (6,16 milijarde evrov), je poročala francoska tiskovna agencija AFP.
Vir:STA

Caterpillar v luči močnega četrtletja dvignil celoletno napoved

Ameriški proizvajalec težke industrijske opreme Caterpillar je v prvem četrtletju na letni ravni povečal čisti dobiček za 192 milijonov na 1,7 milijarde dolarjev (1,4 milijard evrov). V podjetju so izpostavili, da se je prodaja gradbenih strojev povečala v vseh regijah, še posebej v severni Ameriki in na Kitajskem.
Vir:STA

Prodaja novih stanovanj v ZDA marca na najvišji ravni v štirih mesecih

Prodaja novih stanovanj in hiš je marca v ZDA narasla za štiri odstotke na letno prilagojeno raven 694.000 enot, kar je največ v zadnjih štirih mesecih in za 10,3 odstotka več kot marca lani. Ministrstvo za trgovino ZDA poroča, da je srednja cena od lanskega marca narasla za 4,8 odstotka na 337.200 dolarjev.
Vir:STA

SRBIJA

AERO: Vinci pošlje obvestilo Komisiji za varstvo konkurence

Predsednik Komisije za varstvo konkurence Miloje Obradović je v petek, 20. aprila, izjavil, da se je francoska družba Vinci obrnila na koncesijo za letališče Beograd. Vinci je vložil obvestilo o koncentraciji, ki jo bo Komisija obravnavala v 30-dnevnem roku, določenem z zakonom - pojasnil je Obradović. Rekel je, da pričakuje, da se bo primer rešil v 30 dneh.
Vir: Ekapija

Direktna banka uradni lastnik Piraeus Bank Beograd - Končna združitev bo potekala novembra 2018

Direktna banka Kragujevac je v ponedeljek, 23. aprila 2018, napovedala, da je uradno kupila 100% Piraeus banke Beograd iz skupine Piraeus Bank, s ciljem širitve poslovanja in krepitve svojega položaja na trgu Srbije. Po združitvi, ki naj bi potekala novembra 2018, bodo banke delovale pod imenom Direktna banka in imele enotno mrežo podružnic po vsej Srbiji in premoženje blizu 500 milijonov EUR.
Vir: Ekapija

Nazaj na novice