Dnevne novice - 09.04.2018
Objavljeno: 09. 04. 2018

SLOVENIJA

SBITOP je prejšnji teden pridobil 0,76 odstotka

Slovenski borzni indeks SBITOP ima letošnji donos v višini 2,13 odstotka. Indeks SBITOP je v zadnjem tednu dosegel 0,76 odstotka rasti. Največ so v prejšnjem tednu pridobile delnice Gorenja (+ 4,61%) Cinkarne Celje (+ 2,49%) in Zavarovalnice Triglav (+ 2,86%). Rasi zadnjih dveh izhajajo iz visokih ravni pričakovanih dividend.

Nacionalna konferenca je obravnavala načine za povečanje izvoza

Izvoz je bil v središču prve nacionalne konference o internacionalizaciji, ki je potekal v konferenčnem centru Brdo pri Kranju v petek. Močna podpora vlade je ključnega pomena za krepitev izvoza, je bilo najpomembnejše sporočilo, ki ga je slišalo približno 300 udeležencev.
Vir: STA

Impol širi izvoz po četrtletju leta 2017

Proizvajalec aluminija Impol je leta 2017 zabeležil izvoz v višini 629 milijonov EUR, kar je za 28 odstotkov več kot leto poprej.
Vir: STA

MEDNARODNI TRGI

Pomembni podatki, ki prihajajo v tem tednu

Ta teden bodo objavljeni indeks cen življenjskih potrebščin za ZDA (medletna primerjava) , bruto domači proizvod na Kitajskem (medletna in med mesečna primerjava) in indeks cen življenjskih potrebščin za Nemčijo (medletna primerjava). V petek pa bomo pozorno spremljali pritok četrtletnih poročil večjih bank iz Wall Streeta. JPMorgan Chase & Co., Wells Fargo & Co. in Citigroup Inc. bodo namreč v petek sporočile svoje ravni zaslužkov za prvo četrtletje 2018.

SRBIJA

Beograjska borza je zaprta zaradi velikonočnih praznikov

Beograjska borza je zaprta zaradi velikonočnih praznikov.

Nazaj na novice