Dnevne novice - 06.04.2018
Objavljeno: 06. 04. 2018

SLOVENIJA

Indeks SBI TOP dan zaključil skoraj na izhodišču

Indeks najpomembnejših podjetij SBI TOP je današnje trgovanje sklenil skoraj na izhodišču, promet pa je dosegel 2,24 milijona evrov. Med delnicami indeksa so bile najprometnejše delnice Krke, ki so se podražile za 0,35 odstotka. Ob skromnem prometu so sicer največ pridobile delnice KD Group, največ pa izgubile delnice Uniorja.
Vir: STA

Petrol v večjih mestih po Sloveniji odpira mestne prodajne točke

Petrol bo predvidoma do konca maja v več slovenskih mestih - Ljubljana, Kranj, Celje, Maribor - odprl nove mestne prodajne točke. S tem se želijo v družbi, ki se je doslej osredotočala na bencinske servise, pozicionirati tudi v središča mest, so pojasnili za STA.
Vir: STA

Impol lani izvoz povečal za 28 odstotkov

Skupina Impol je lani izvozila za 629 milijonov evrov izdelkov, kar je 28 odstotkov več kot predlani, z izvozom pa je ustvarila 94 odstotkov prihodkov. Za letos načrtujejo nadaljnjo devetodstotno rast izvoza, je danes prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočil Impol.
Vir: STA

Strah pred trgovinsko vojno znižuje cene nafte

Cene nafte so se v današnjem azijskem trgovanju znižale. Naftni trgovci so zaskrbljeni, da bi trgovinski spor med ZDA in Kitajsko upočasnil rast svetovnega gospodarstva in povzročil zmanjšanje povpraševanja po nafti.
Vir: STA

MEDNARODNI TRGI

Trgi v ZDA in EU včeraj v zelenem

Včeraj je na podlagi omilitve strahu pred trgovinskimi vojnami nemški borzni indeks DAX pridobil kar 2,90 odstotka. V indeksu sta po donosih prednjačili Commerzbank AG in Deutsche Bank AG z včerajšnjimi donosi v višini 3,57 in 3,55 odstotka. Ameriški S&P500 indeks pa je preračunano v eure včeraj pridobil 1,16 odstotka, medtem ko sta indeksa Nasdaq in Dow Jones pridobila 1,47 in 0,97 odstotka. Včeraj se je rahlo podražila nafta, ki je sicer v preteklem tednu izgubila nekaj več kot dva odstotka na svoji ceni. Včeraj se je tudi spustil tečaj EUR/USD za 0,31 odstotka. Ta je tako včeraj pristal na 1,224 dolarja na euro.

SRBIJA

Beograjska borza je zaprta zaradi velikonočnih praznikov.

Beograjska borza je zaprta zaradi velikonočnih praznikov.

Nazaj na novice