Dnevne novice - 29.03.2018
Objavljeno: 29. 03. 2018

SLOVENIJA

SBITOP navzdol dodatnih 0,55 odsotka

Indeks SBITOP se je včeraj znižal za dodatnih 0,55 odsotka, na 821,5 točke. Največ poslov je bilo opravljenih z delnicami Petrola, in sicer za 236.000 EUR. Petrol je sicer včeraj izgubil 1,1 odsotka, delnice SavaRe pa 1,69 odsotka. V privi kotaciji včeraj nobena delnica ni pridobila.
Vir: Ilirika

MEDNARODNI TRGI

V četrtem četrtletju rast BDP v Združenem kraljestvu potrjena na 0,4 odsotka

V četrtem četrtletju je britansko gospodarstvo napredovalo za 0,4 odsotka po 0,5-odstotnem povečanju v tretjem četrtletju. Poslovne naložbe so bile višje, medtem ko je izvoz padel za več kot je bilo pričakovano. Leta 2017 se je BDP povečal za 1,8 odsotka, leta 2016 pa za 1,9 odsotka.

Evropski trgi danes v zelenem

Na dan pred podaljšanim vikendom evropski trgi trgujejo pozitivno. Mnogo evropskih trgov jutri zaradi praznilkov ne trguje. Trgovanje se bo nadaljevalo v torek.

SRBIJA

NBS: Pričakovana tri odsotna srednjeročna in kratkoročna inflacija v Srbiji

Glede na najnovejšo inflacijsko raziskavo, ki jo je objavila NBS, se pričakuje srednjeročna in kratkoročna inflacija na ravni treh odstotkov. Udeleženci raziskovanja so bila podjetja iz gospodarstva in finančnega sektorja. Srednjeročno obdobje je do leta 2020 leto, kratkoročno pa eno leto naprej - februarja 2019.
Vir: NBS, Ilirika

Beograjski borzni trg v naslednijh 12-mesecih načrtuje tri IPO

Cilj Beograjske borze je v naslednjih 12 mesecih privabiti tri začetne javne ponudbe (IPO) s podporo novega programa IPO Go! je dejal direktor Sinisa Krneta. Cilj programa je povečati ozaveščenost in povpraševanje po naložbenem kapitalu in ponudbi vrednostnih papirjev na borzi. Program se bo izvedel v naslednjih 14 mesecih, je dejal Krneta v video posnetku, objavljenem na spletni strani novičke Tanjug v torek. Omenjen projekt podpore za borzno kotacijo je financiral posebni sklad delničarjev (SSF) Evropske banke za obnovo in razvoj (EBRD) in Beograjska borza, je še dejal Krneta.
Vir: SeeNews

AERO: Transavia povečala število letov na progi Beograd-Amsterdam

V svojem načrtu za poletje 2018 je Air France-KLM napovedal povečanje števila letov v vseh smereh in razredih, vključno z načrtom nizkocenovnega letalskega prevoznika Transavia. Beograd je omenjen kot ena od destinacij. Namesto treh letov na teden bodo na voljo šest letov, so sporočili Air France-KLM.
Vir: Ekapija

Nazaj na novice