Dnevne novice - 15.03.2018
Objavljeno: 15. 03. 2018

SLOVENIJA

SBITOP je pridobil 0,07 odstotka

SBITOP je včeraj pridobil 0,07 odstotka in dosegel 823,2 točke. Največ sta pridobila KD in Petrol, ki sta dosegla 4,2 odstotka oziroma 0,85 odstotka. Na drugi strani pa so največ izgubile delnice Intereurope in Luke Koper, in sicer 2 in 0,9 odstotka.

MEDNARODNI TRGI

ZDA: Senat potrdil predlog za rahljanje Dodd-Frank bančnih pravil

Ameriški senat je v sredo s 67 za in 31 glasovi proti potrdil spremembe zakona o finančni reformi Dodd-Frank iz leta 2010, ki je bil sprejet za preprečitev izbruha nove velike finančne krize, podobne tisti leta 2008. Večina demokratov je bila proti spremembam, vendar pa jih je 16 vseeno volilo za spremembo zakona.
Vir:STA

SRBIJA

NBS: temeljna obrestna mera 3,25 odstotka

Na včerajšnji seji se je izvršni odbor NBS odločil, da bo temeljno obrestno mero znižal na 3,25 odstotka. Razlogi za to odločitev so predvsem inflacijska projekcija in inflacijski dejavniki. V skladu s pričakovanji NBS se je inflacija v februarju v primerjavi s preteklim letom znižala na 1,5 odsotka.
Vir: NBS

AERO: Šest tedenskih letov od Teherana do Beograda kmalu - tudi redni leti iz drugih iranskih mest

Iran Air v prihodnjem obdobju pričakuje, da bo širil svoje poslovanje v Srbiji po začetku opravljanja storitev med Teheranom in Beogradom, poroča EX-YU Aviation News. Iran Air je prejšnji teden vzpostavil dva tedenska letala v Beograd z letalom Airbus A320. Temu bo sledila nova dvotedenska storitev med obema prestolnicama, ki jih upravlja Qeshm Air, in dvodnevno obratovanje podjetja Mahan Air, ki se bo začelo aprila.
Vir: Ekapija ,, EX-YU letalske novice

Srbija se bo do konca marca pripravila na odprtje dodatnih pet poglavij v pogajanjih EU

Do konca marca bo Srbija pripravljena odpreti še pet poglavij v pristopnih pogajanjih z Evropsko unijo, je povedala vodja pogajalske skupine Srbije Tanja Miščević.
Vir: Ekapija

Nazaj na novice