Dnevne novice - 23.02.2018
Objavljeno: 23. 02. 2018

SLOVENIJA

SBITOP je izgubil 0,27 odstotka

SBITOP je izgubil 0,27 odstotka. Delnice, ki so pridobile največ, so bile delnice Gorenja (0,71%). Največ pa so izgubile delnice Zavarovalnice Triglav (-1,6%), Luke Koper (-1,59%)in Krke (-0,35%).

MEDNARODNI TRGI

ECB: čisti dobiček v višini 1,28 milijarde EUR

Lani je Evropska centralna banka (ECB) ustvarila čisti dobiček v višini 1,28 milijarde EUR.
Vir: STA

Evropski indeksi so včeraj večinoma nekoliko zgubili

Britanski indeks FTSE 100 se je znižal za 0,4 odstotka, medtem ko je vseevropski indeks Stoxx Europe 600 končal za 0,2 odstotka nižje. DAX in CAC sta izgubila 0,07 in 0,8 odstotka.

SRBIJA

EIB bo srbskim bankam zagotovila posojila za posojila MSP v višini 20 milijonov EUR

Evropski investicijski sklad (EIF) bo ponudil novo kreditno garancijo v višini 20 milijonov evrov za srbske banke za podporo malim in srednjim podjetjem (MSP).
Vir: SeeNews, Tanjug

Srbija uspešno zaključila triletni dogovor z Mednarodnim denarnim skladom

Srbija se pogaja z Mednarodnim denarnim skladom (IMF) o novem dogovoru, ki bo verjetno dogovorjeno, vendar to ne bo finančno, saj "ne potrebujemo finančne podpore niti previdnostne vrste", pravi Ana Brnabić. Poudarila je, da se je Srbija v preteklih treh letih precej spremenila, deloma zaradi dogovora z Mednarodnim denarnim skladom, ki se konča 22. februarja, in da je država dosegla makroekonomsko stabilnost, fiskalno konsolidacijo in disciplino.
Vir: Ekapija

EIB analizira izvedljivost avtoceste Niš-Merdare-Priština - Odobritev za prvi del v vrednosti 240 milijonov EUR v drugi polovici leta 2018

Vrednost del v prvi fazi (del Niš-pločnik) naj bi bila okoli 240 milijonov EUR in da naj bi Srbija dobila vsaj 20 odstotkov te vrednosti kot donacijo, preostanek pa se mora financirati s posojili EIB in EBRD.
Vir: Ekapija

Nazaj na novice