Dnevne novice - 19.02.2018
Objavljeno: 19. 02. 2018

SLOVENIJA

SBITOP je v petek pridobil 0,51 odstotka

SBITOP je na zadnji dan prejšnjega trgovalnega tedna dosegel dvig v višini 0,51 odstotka in dosegel 815,88 točke. Največ so pridobile delnice Intereurope (6,00%), Zavarovalnice Triglav (3,27%), Luke Koper (0,69%) in Telekoma Slovenije (0,69%).
Telekom Slovenije d.d., je postal 100-odstotni lastnik družbe IPKO Telecommunications LLC
Telekom Slovenije d.d., je postal 100-odstotni lastnik kosovskega telekomunikacijskega podjetja IPKO Telecommunications LLC. IPKO Telecommunications LLC je vodilni ponudnik širokopasovnih storitev na Kosovu in drugi največji ponudnik mobilne telefonije.

MEDNARODNI TRGI

Japonski izvoz dvignil Nikkei

Boljši podatki od pričakovanj glede japonskega izvoza so pripomogli, k 1,97 odsotnem dvigu japonskega borznega indeksa Nikkei 225. Ta se tako sedaj pobira po močnem padcu zaradi nedavne korekcije.

Volkswagen je v januarju zabeležil 10-odstotno rast prodaje

Januarja je podjetje prodalo 900.000 avtomobilov, kar je za 10,1 odstotka več kot januarja lani.

SRBIJA

Skrajšani trgovalni teden je prinesel dodaten tedenski padec indeksa BELEX

BELEX15 je izgubil 0,74%, k temu so prispevala gibanja NIS -a, Beograjskega letališča in Energoprojekta, medtem ko je BELEXline med tednom padel za 0,52 odstotka . Skupni obseg trgovanja je znašal 649 milijonov EUR, vključno z obveznicami. Prejšnji teden je bil tretji zaporedni teden v rdečem za BSE.

Najbolj trgovina delnica na BSE prejšnjega tedna je NIS (NISI)

Z 9 milijonov RSD prometa je v prejšnjem tednu NIS (NIIS) predstavljala najbolj trgovano delnico. Tečaj delnice se je znižal za 1,1 odstotkov. Podjetje naj bi kmalu objavilo svoje poslovne izide za preteklo obdobje.

Galenika Fitofarmacija (FITO) in Metalac (MTLC) nekoliko pridobili

Z delnicami podjetja Galenika Fitofarmacija (FITO) je bil v prejšnjem tednu zabeležen promet v višini 5,2 milijona dinarjev, medtem ko je delnica podjetja pridobila 0,07 odstotka na svoji tržni vrednosti skozi celotni teden. Delnica podjetja Metalac (MTLC) pa se je povišala za 0,74 odstotka v prejšnjem tednu, pri trgovalni količini 4,8 milijona dinarjev. Podjetji še nista izdali poslovnih izidov za preteklo obdobje v letošnjem letu.

Energoprojekt (ENHL) ostaja v padajočem trendu in je izgubil dodatnih 2,4 odstotka v preteklem tednu

Pri trgovalni količini 4,2 milijona dinarjev je podjetje izgubilo 2,4 odstotka v preteklem tednu. Omenjeni trend se je začel novembra 2017. Beograjsko letališče (AERO) je izgubilo 4,6 odstotka prejšnji teden.

Nazaj na novice