Dnevne novice - 21.06.2018
Objavljeno: 21. 06. 2018

SLOVENIJA

Radio Slovenija: Luka Koper vnovič z okoljevarstvenim soglasjem za podaljšanje prvega pomola

Agencija RS za okolje (Arso) je Luki Koper vnovič izdala okoljevarstveno soglasje, potem ko je upravno sodišče na podlagi pritožbe koprske občine že izdano okoljevarstveno soglasje za podaljšanje pomola za 100 metrov razveljavilo in ga vrnilo v ponovno odločanje, poroča Radio Slovenija.
VIR: STA

KKR razmišlja o prodaji United Group

Investicijski sklad KKR razmišlja o prodaji svojega telekomunikacijskega operaterja in ponudnika medijskih vsebin United Group, ki deluje v jugovzhodni Evropi, tudi Sloveniji. Vrednost posla bi lahko skupaj z dolgovi dosegla tri milijarde evrov, je poročal časnik Wall Street Journal. Iz KKR so sicer kasneje sporočili, da odločitve še niso sprejeli.
VIR:STA

MEDNARODNI TRGI

IMF potrdil posojilno linijo Argentini

Odbor izvršnih direktorjev Mednarodnega denarnega sklada (IMF) je potrdil dogovor o 50 milijard dolarjev vredni posojilni liniji v pomoč pri stabilizaciji gospodarstva, ki ga je IMF v začetku meseca dosegel z Argentino. Strinjal se je tudi s tem, da bo država 15 milijard dobila takoj, so sporočili iz IMF.
VIR:STA

Disney zvišal prevzemno ponudbo za 21st Century Fox

Ameriška korporacija Disney je zvišala ponudbo za nakup televizijske in filmske produkcije medijskega podjetja Avstralca Ruperta Murdocha 21st Century Fox. Potem ko je decembra lani ponudila 66,1 milijarde dolarjev, je zdaj pripravljena odšteti 71,3 milijarde dolarjev v denarju in delnicah.
VIR:STA

SRBIJA

AERO: Komisija za zaščito konkurence odobrila koncesijo Aerodroma Nikola Tesla

Komisija za zaščito konkurence je odobrila koncentracijo udeležencev na trgu, ki izhaja iz pridobitve nadzora Vinci Airports Serbia nad poslovanjem družbe Aerodrom Nikola Tesla, ki se nanaša na upravljanje z letališčem Nikola Tesla v Beogradu. Predmet ciljnega poslovanja sestavljajo koncesijska sredstva, kot so opredeljena v Koncesiji za financiranje, razvoj, gradnjo in rekonstrukcijo, vzdrževanje in upravljanje infrastrukture letališča in opravljanje dejavnosti letališkega operaterja.
Izvor: Ekapija

Srbija: Primanjkljaj tekočega računa se je povečal na 870 milijonov EUR

Primanjkljaj v tekočem računu Srbije se je v prvih štirih mesecih 2018 povečal na 870 milijonov evrov (od 1.006 milijard evrov) iz 786 milijonov evrov istega obdobja lani, je dejala centralna banka Srbije NBS. Blagovna menjava je v obdobju januar-april znašala 1,553 milijarde evrov, medtem ko je trgovina s storitvami zabeležila presežek 299 milijonov evrov, so pokazali podatki, objavljeni na spletni strani NBS. Samo v aprilu je saldo tekočega računa Srbije izkazal primanjkljaj v višini 234 milijonov EUR, v primerjavi s primanjkljajem lanskega aprila v višini 91 milijonov EUR. V letu 2017 se je primanjkljaj v tekočem računu Srbije povečal na 2,09 milijarde evrov z 1,075 milijarde evrov prejšnjega leta.
Vir: SeeNews

Gradbene družbe iz Srbije največ dela v Rusiji - Skupna vrednost gradbenih del v tujini je 36,5 milijarde din

Statistični urad Republike Srbije je objavil, da je skupna vrednost del, ki so jih izvedli izvajalci iz Srbije v tujini leta 2017, znašala 36.581 milijonov din, kot je bilo objavljeno na spletni strani Vlade Srbije. Večina dejavnosti je bila zabeležena v Rusiji (46,6%), Črni gori (12%), Nemčiji (6,8%) in Ugandi (6,3%). V letu 2017 je vrednost gradbenih del na stavbah znašala 24.088 milijona RSD, kar je blizu 65,8% celotne vrednosti.
Vir: Ekapij

Nazaj na novice