Dnevne novice - 20.06.2018
Objavljeno: 20. 06. 2018

SLOVENIJA

V prihodnjih tednih pričakovati pestro dogajanje glede NLB

V prihodnjih tednih bi dogajanje lahko popestrila tudi zgodba o prodaji NLB z njenimi širšimi razsežnostmi. V kratkem je pričakovati skupščino največje slovenske banke, na kateri pa glede na trenutni potek dogodkov zelo verjetno ne bo sklepa o izplačilu rekordne dividende državi. Morda se že v naslednjem mesecu razjasni tudi zgodba o prodaji banke.
STA

Na Vrhu malega gospodarstva izpostavili stabilno in enostavno poslovno okolje

Podjetniki so na včerajšnjem 7. Vrhu malega gospodarstva, ki jo je na Brdu pri Kranju pripravila Gospodarska zbornica Slovenije, kot ključni ukrep za izboljšanje razmer za podjetništvo izpostavili stabilno in enostavno poslovno okolje s kratkimi administrativnimi postopki. Izpostavili so tudi davčne razbremenitve in reforme javne uprave, zdravstva ter izobraževanja
VIR:STA

Brodnjak ostaja predsednik nadzornega sveta Združenja bank Slovenije

Predsednik nadzornega sveta Združenja bank Slovenije (ZBS) ostaja Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB. Nadzorni svet ga je soglasno imenoval za mandatno obdobje do 30. aprila 2022, so sporočili iz združenja.
VIR:STA

MEDNARODNI TRGI

Zaostrovanje trgovinskega spora med ZDA in Kitajsko učinkovalo na borze

Tečaji delnic na pomembnejših borzah v Evropi so se danes večinoma znižali, potem ko se je zaostrila retorika v trgovinskem sporu med ZDA in Kitajsko. Na poti navzdol so tudi tečaj evra ter cene nafte.
VIR:STA

SRBIJA

Nemška podjetja vse bolj iščejo srbske dobavitelje

Nemška podjetja vse bolj iščejo dobavitelje v Srbiji zaradi konkurenčnih cen in dobre kakovosti, še zlasti pa jih zanimajo kovinski predelovalci, avtomobilska industrija, elektronske komponente ter plastični in kovinski materiali. Več kot 30 srbskih podjetij je v torek v Frankfurtu v okviru pobude za iskanje dobaviteljev v državah Zahodnega Balkana organiziralo B2B srečanja s 133 nemškimi podjetji.
Izvor: Tanjug

SJPT: delnice družbe Sojaprotein so izključene iz borzne kotacije Beograjski borze

18. junija so bile delnice družbe Sojaprotein iz Beceja izključene iz borzne kotacije na borzi in uvrščene na odprto tržišče. Okvirna cena za prvo trgovanje bo 174 din, kar je cena iz petkovega trgovalnega dne.
Izvor: Ekapija

ALFA: Alfa Plam odobri dividendo 1.000 dinarjev na delnico

Skupščina Alfa Palm potrdila izplačilo dividende v višini 1.000 dinarjev na delnico, kar pomeni dividendni donos v višini 2,9%.
Izvor: Ekapija

Nazaj na novice