Dnevne novice - 07.06.2018
Objavljeno: 07. 06. 2018

SLOVENIJA

Bulčeva poziva Slovenijo, naj se kljub povolilnemu obdobju osredotoči na evropski proračun

Evropska komisarka za promet Violeta Bulc je danes pozvala, naj se v Sloveniji kljub zahtevnemu povolilnemu obdobju osredotočijo na večletni evropski proračun. Vse, še posebej župane, poziva, naj bodo pozorni na nova pravila in naj raziščejo priložnosti v okviru novega večletnega proračuna, da jih bodo lahko čim bolje izkoristili.
Vir: STA

Sberbank: Prodaja delnic Mercatorja Agrokorju je ena od rešitev

Prodaja okoli 18-odstotnega deleža slovenskega Mercatorja hrvaškem koncernu Agrokor je "morebitna rešitev v konsolidaciji najbolj vrednega premoženja skupine Agrokor", je za hrvaški časnik Večernji list povedal podpredsednik ruske banke Sberbank Maksim Poletajev. Potrdil je, da Sberbank pričakuje okoli 40-odstotni delež v novem koncernu.
Vir: STA

Unior ne bo delil bilančnega dobička

Delničarji družbe Unior so danes na skupščini sprejeli predlagani sklep, da bilančni dobiček leta 2017 v višini nekaj manj kot 437.000 evrov ostane nerazporejen, so sporočili iz društva Mali delničarji Slovenije (MDS).
Vir: STA

MEDNARODNI TRGI

Zunanjetrgovinski primanjkljaj ZDA aprila najmanjši v zadnjih sedmih mesecih

Zunanjetrgovinski primanjkljaj ZDA je zaradi rasti izvoza in nazadovanja uvoza aprila v primerjavi z marcem nazadoval za 2,1 odstotka na 46,2 milijarde dolarjev, kar je najmanj v zadnjih sedmih mesecih. V primerjavi s prvimi štirimi meseci lani je bil višji za 11,5 odstotka.
Vir: STA

Nasdaq tretjič zapored rekordno

Newyorške borze so današnje trgovanje kljub strahu vlagateljev pred trgovinsko vojno zaključile v zelenem, indeks Nasdaq pa že tretjič zapored beleži rekord. Na pozitiven rezultat treh glavnih indeksov je vplivala predvsem višja rast bančnih delnic.
Vir: STA

SRBIJA

Kitajski SINO-RS je zainteresiran za oblikovanje investicijskega sklada za financiranje projektov v Srbiji

Predsednik kitajske družbe SINO-RS Jin Frank Li, je včeraj v Beogradu predstavil idejo o ustanovitvi sklada za financiranje projektov v Srbiji na področju prometa, energetike, telekomunikacij in kmetijstva, pa tudi gradnjo stavb. Ti projekti naj bi se izvajali s podporo borze v Šanghaju, je dejal v pogovoru s člani Nacionalnega sveta za koordinacijo sodelovanja z Rusijo in Kitajsko.
Vir: Ekapija

Veliki potencial za razvoj v rudarstvu

Predsednica vlade Ana Brnabič je v ponedeljek obiskala geološka raziskovalna dela mineralnih surovin iz bakra in zlata v hidroelektrarni Cukaru Peki. Brnabiceva je ob tej priložnosti poudarila, da ima rudarstvo potencial, da lahko prispeva k Srpski rasti gospodarske rasti in BDP, do 5 odstotkov, in morda še bolj," je vlada jo je kotira kot pravim.
Vir: b92

Nazaj na novice