Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za spremljanje statistike obiska. Izberite opcijo »Nadaljuj« ali pa na tej povezavi izklopite njihovo uporabo. Nadaljuj
Postopek upravljanja MODRI MINI

Upravljanje med skladi vam nudi vse prednosti varčevanja v vzajemnih skladih brez skrbi o dogajanju na trgih. Mi poskrbimo za prenos vaših sredstev med skladi v primernem trenutku.
1 Pogovor Ne čakajte na primeren trenutek za začetek investiranja v sklade Naložbeni cilji Pričakovana donosnost in odnos do tveganja Dodatne želje
Spremljanje dogajanja na dinamičnih finančnih trgih zahteva poleg časa in predanosti tudi znanje in izkušnje. Pri upravljanju med skladi za vas opravimo začetno razpršitev denarja med različne sklade in skrbimo za kasnejše pravočasne prenose med njimi. V prvem koraku se z vami pogovorimo o naložbenih ciljih in predvidenem obdobju, v katerem jih želite z investiranjem v sklade uresničiti. Razložimo vam tudi tveganja, povezana z vlaganjem v sklade.


2 Izbor Pospešeni portfelj Zmerni portfelj

Glede na dogovor o pričakovani donosnosti skladov in stopnji tveganja, ki ste jo pripravljeni sprejeti, se vam pomagamo odločiti med dvema naložbenima portfeljema. Pospešeni portfelj skladov v veliki večini sestavljajo delniški skladi (od 75% do 100%), zato je primeren za drznejše vlagatelje, ki imate ambicije po višjih donosih in ste pripravljeni tudi na občasno večje nihanje vrednosti naložb. V zmernem portfelju skladov so delniški skladi zastopani največ do 50%, večji del pa predstavljajo obvezniški in mešani skladi (od 50% do 100%). Zmerni portfelj skladov je zato primeren za vse, ki si želite več varnosti.


3 Vstop v krovni sklad ILIRIKA Za začetek je dovolj že 4.000 € Davčni ščit enostavno prehajanje med skladi Brez stroškov Vse prednosti varčevanja v vzajemnih skladih
Izboru naložbenega portfelja sledi podpis in sklenitev pogodbe ter podpis ustreznih dokumentov Krovnega sklada Ilirika. Naslednji korak je nakazilo sredstev na trgovalni račun. Investirati lahko začnete že z minimalno 4.000 €. Ob vstopu v Krovni sklad Ilirika uživate tudi ugodnosti t.i. davčnega ščita, saj kapitalski dobički, doseženi ob prehodih med posameznimi skladi, ne vplivajo na vašo davčno osnovo. Obdavčeni so šele, ko se odločite za izstop iz krovnega sklada in nakazilo sredstev na svoj transakcijski račun.


4 Aktivno prehajanje med skladi Brez vstopnih stroškov in prehajanja med skladi
Kot pri klasičnem upravljanju premoženja tudi pri upravljanju med skladi za vas spremljamo analize trgov, gospodarstev in izbranih podjetij ter se pravočasno odzivamo na spremembe. Vse prenose premoženja med posameznimi skladi krovnega sklada opravijo naši upravljavci, prenosi pa za vas ne pomenijo nepredvidenih stroškov ali davčnih obremenitev. Tako lahko brezskrbno uživate prednosti udobja upravljanja premoženja in ugodnosti investiranja v sklade.


5 Redno obveščanje Kvartalno poročilo
Kadarkoli v delovnem času se lahko z vprašanji in komentarji obrnete na svojega osebnega upravljavca prek telefona in e-pošte ali se dogovorite za pogovor v živo. O dogajanju v vašem portfelju vas obveščamo s kvartalnimi poročili, stanje pa lahko kadarkoli preverite tudi preko aplikacije Ilirika-on.NET.

1 Pogovor

Ne čakajte na primeren trenutek za začetek investiranja v sklade

Naložbeni cilji

Pričakovana donosnost in odnos do tveganja

Dodatne želje

2 Izbor

Pospešeni portfelj

Zmerni portfelj

3 Vstop v krovni sklad ILIRIKA

Za začetek je dovolj že 4.000 €

Davčni ščit enostavno prehajanje med skladi

Brez stroškov

Vse prednosti varčevanja v vzajemnih skladih

4 Aktivno prehajanje med skladi

Brez vstopnih stroškov in prehajanja med skladi

5 Redno obveščanje

Kvartalno poročilo